در دوره سلجوقیان هنر قلمزنی مانند هر هنر دیگری مورد حمایت و گسترش قرار گرفت. ایجاد نقوش گیس بافت یا بافته متعلق به این دوران است.
الگوهای گیزبافت شامل خطوطی با هارمونی است، احساسی که قیطان به شما می دهد. از آنها برای تزیین ظروف خود استفاده می کردند.
تابلو قلم زنی اصفهان نیز همه این نقوش و الگوها را در خود دارد و هنرمندان توانسته اند با آن شاهکارترین تابلوها را خلق کنند.
در این دوره قلمزنی فلزات با استفاده از مفتول های طلا، مس و نقره رایج شد. برای قلم زنی روی صفحات مفرغی نیز از مفتول مسی استفاده می کردند.
یکی از زیباترین شاخه های این هنر در این دوره مشبک کاری های فلزی بود. ظروف سلجوقی عمدتاً دو ویژگی داشتند: یکی خوشنویسی خطوط و دیگری استفاده از خط کوفی در قلم زنی.
حکاکی ظروف در دوره مغول و تیموری به تقلید از دوره سلجوقی ادامه یافت. استفاده از خط در قلم زنی فراگیر شد. و بسیاری از ظروف این تزئینات را روی خود داشتند.
با حمله تیمور به ایران، هرات رونق هنری خود را بازیافت و به بزرگترین مرکز هنری روز تبدیل شد. هنر قلمزنی در این شهر درخشید.
کنده کاری نقره روی فلزات در دوره صفویه به اوج شکوفایی و کمال خود رسید. در این دوره انواع بشقاب ها و کاسه های حکاکی شده رایج بود.
در تمام این مدت، تذهیب محبوبیت خاصی داشت. در حکاکی های خود از خط نستعلیق نیز استفاده می کردند.
یک محصول دست ساز زیبا و اصیل اصفهان تابلو برجسته فلزی ویژه اصفهان با طرح پرنده و گل می باشد. طراحی جذاب این قاب توریتیک مسی به شما این امکان را می دهد که آن را بر روی دیوار خانه یا محل کار خود نصب کنید.
طرح پرنده و گل این کاردستی یکی از طرح های سنتی پرطرفدار است. صنایع دستی ایرانی همیشه یک انتخاب عالی برای هدیه دادن بوده است، حتی برای یک خارجی که چیزی از سنت های ایرانی نمی داند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.