برنج که برای هزاران سال در آسیا کشت می شود، اکنون در سراسر جهان مصرف می شود. این رژیم غذایی اصلی برای حدود نیمی از جمعیت جهان است. حتی گزارش شده است که حدود 23 درصد از کل کالری مصرفی در سراسر جهان از برنج است.
ویژگی های برنج
سرشار از فیبر؛
منبع ویتامین های گروه B؛
منبع منگنز و سلنیوم؛
سرشار از آنتی اکسیدان؛
مبارزه با ظهور پاتولوژی های خاص آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را در بدن کاهش می دهند. دومی مولکول های بسیار واکنشی هستند که در ظاهر بیماری های قلبی عروقی، سرطان های خاص و سایر بیماری های مرتبط با پیری نقش دارند. برنج حاوی انواع آنتی اکسیدان ها به خصوص برنج سبوس دار است.
در سبوس برنج، بیش از 70 درصد از ترکیبات متعلق به خانواده ویتامین E، توکوترینول ها، نوعی آنتی اکسیدان هستند. چندین مطالعه بر روی حیوانات و انسانهایی که از هیپرکلسترولمی رنج میبرند، مشاهده کردهاند که مصرف این توکوترینولها اثر کاهش کلسترول دارد.
برخی از انواع برنج رنگ تیره ای دارند که نزدیک به بنفش است. این رنگ عمدتاً به دلیل وجود آنتوسیانین ها، سایر آنتی اکسیدان های فنلی است. مطالعات آزمایشگاهی فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی از آنتوسیانین های تیره برنج (بنفش یا سیاه) را مشاهده کرده اند که حتی با آنتوسیانین بلوبری، یکی از آنتی اکسیدان ترین میوه ها، قابل مقایسه است. مطالعه دیگری در شرایط آزمایشگاهی مهار رشد سلول های سرطانی را در حضور ترکیبات آنتوسیانین برنج بنفش نشان داد. این نتایج ممکن است اثرات جالبی بر سلامت انسان نشان دهد.برنج قهوه ای منبع خوبی از سلنیوم است. برنج سفید یک منبع است. این ماده معدنی با یکی از آنزیم های آنتی اکسیدانی اصلی کار می کند و از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند. همچنین به تبدیل هورمون های تیروئید به شکل فعال آنها کمک می کند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.